De aanleg van de nieuwe N69 is voortvarend verlopen. Op 18 oktober wordt deze echt opengesteld voor verkeer. Zou u niet van de mogelijkheid willen gebruik maken om erover heen te fietsen of wandelen? En uw kinderen steppend of rolschaatsend? Dat kan maar 1 keer voor publiek. Namelijk op zaterdagmiddag 2 oktober van 12.00 tot 17.00 uur.

Wethouder Kees Marchal zal namens de gemeente Valkenswaard samen met de provincie en andere wethouders de weg officieel openen. Dat gebeurt tussen 10.00 en 12.00 uur. Uiteraard met de nodige speeches voorafgaand. Na de openingshandeling wordt de weg opengesteld voor het publiek. 

De weg zit boordevol duurzame, innovatieve snufjes en technieken. Nu kan eenieder daar uitleg over krijgen. Voor jong en oud is dat reuze interessant. Ook voor onze jongeren en jonge gezinnen. We wonen immers in onze mooie Brainport Regio met bruisende toekomstmogelijkheden. Daar zijn we trots op!

Bijzonderheden bereikbaarheid:

Speciaal voor de Publieksdag worden ‘s middags tijdelijk drie toegangslocaties gecreëerd. U kunt de Nieuwe N69 bereiken:

  • via het fietspad bij De Locht
  • bij het voetgangersviaduct Einderheide (hier wordt op het talud een tijdelijk pad gecreëerd naar de lager gelegen weg, dit is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn).
  • en bij Dommelen via de rotondes N397 ter hoogte van beekdalbrug De Keersop.

De Publieksdag Nieuwe N69 is niet toegankelijk voor auto’s. Er is langs de route ook geen parkeerruimte. Dus kom te voet of met de fiets. Mocht dat door omstandigheden niet lukken, dan adviseren wij u te parkeren op het parkeerterrein van hotel NH Koningshof. Vanaf het parkeerterrein loopt u via het fietspad langs De Locht naar de nieuwe weg.

Meer informatie: