Start werkzaamheden Bergstraat herinrichting Dommelen-Zuid

De herinrichting van Dommelen-Zuid gaat een nieuwe fase in. Nu de Brouwerijdreef grotendeels is afgerond, is de Bergstraat aan de beurt. Eerst beginnen de nutswerkzaamheden. Op 9 januari 2023 start aannemer Hurkmans hiermee tussen de brouwerij en het Sneeuwklokje. De Bergstraat wordt vanaf dat moment afgesloten voor doorgaand verkeer. Vanaf maandag 30 januari start aannemer Heijmans Infra met de werkzaamheden.

Tijdens de nutswerkzaamheden is de Bergstraat voor bewoners vanuit de Kerkakkerstraat en Crocuslaan bereikbaar. De afzetting vanaf het Sneeuwklokje tot de Kerkakkerstraat is voor eigen bewoners via één weghelft te bereiken. Mits de weersomstandigheden het toelaten, duren deze werkzaamheden 3 weken. Vervolgens start Heijmans infra de werkzaamheden vanaf de brouwerij tot voorbij de Kerkakkerstraat. Vanaf dit moment zijn beide rijbanen afgesloten voor verkeer. Naar verwachting duurt deze fase tot begin april 2023.

Busdienst

Door de wegafsluiting is het voor lijndienst 318 vanaf 9 januari niet meer mogelijk door de Bergstraat te rijden. Deze gaat vanuit Eersel via de N69 richting Luikerweg naar de Markt. Bewoners uit Dommelen kunnen tijdens de werkzaamheden aan de Bergstraat gebruik maken van de bushalte aan de Tienendreef. Lijn 318 komt hierdoor ook tijdelijk te vervallen aan de Westerhovenseweg en de Dommelseweg in Valkenswaard.               

Brouwerijdreef bijna af

Momenteel worden de laatste opleverpunten afgerond en de groenvoorzieningen aangeplant. De straat is ingericht als een 30 km gebied waarbij gekozen is voor geluidsarme klinkers en asfalt voor de fietsstroken. Bij de inrichting heeft de fietser een prominente plaats gekregen, zijn diverse parkeervakken aangebracht en heeft het verkeer van rechts voorrang.

Wilt u meer weten?