Update 4 mei 2022 - Maandag 9 mei begint aannemer Van Doorn Infra met de reconstructie van de Brouwerijdreef in Dommelen. In de week van 25 april gingen de voorbereidingen van start.

Vanaf 9 mei wordt de weg afgesloten voor doorgaand autoverkeer en (brom-)fietsverkeer. De aannemer begint op het gedeelte van de Brouwerijdreef tussen het Goudenrijderhof (nabij de brouwerij) en het Dukaathof. De totale reconstructie duurt tot circa eind juli/begin augustus en eindigt bij de rotonde aan de Tienendreef.
De Brouwerijdreef is de tweede straat binnen de reconstructie van Dommelen-Zuid die wordt aangepakt. Eind vorig jaar is de Westerhovenseweg opgeleverd.

Verhoging kwaliteit van wonen

De weg wordt ingericht als een 30 km-zone waarin de fietser een belangrijke functie krijgt. Ook het comfort van de fietser verbetert door fietsstroken uit te voeren in asfalt. De rijbaan krijgt geluidreducerende klinkers. Al deze maatregelen dragen bij aan een verhoging van de kwaliteit van wonen.

Fasering geeft overzicht

De bouwperiode is een hectische tijd waarin overlast onvermijdelijk is voor aanwonenden of omwonenden van de Brouwerijdreef. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, voert de aannemer de werkzaamheden in fases uit. Op het bijgevoegde kaartje kunt u zien hoe de fasering eruit ziet. De aannemer laat tijdig weten wanneer woningen niet bereikbaar zijn en zorgt voor loopplaten. Bewoners vanuit de achterliggende straten kunnen altijd bij hun woning komen: de hofjes blijven bereikbaar.

Download de fasering

Bereikbaarheid Helenadal 

Een grote verandering vindt plaats op de kruising van de Brouwerijdreef - Keersopperweg - Helenadal. Er wordt een tijdelijke doorgang gemaakt aan het einde van de Kerkakkerstraat. Zo is het Helenadal toch bereikbaar en zijn Mondzorg Dommelen en basisschool Agnetendal toegankelijk voor bestemmingsverkeer.  

Laatste werkzaamheden bij rotonde

Eind juli/begin augustus sluit de aannemer de werkzaamheden af met de aanpak van de rotonde aan de Tienendreef. Het fietspad wordt hier gescheiden van de rijbaan, waardoor fietsers beter zichtbaar zijn voor automobilisten. Door deze werkzaamheden wordt de rotonde één weekend in die periode afgesloten voor verkeer. Wanneer dat is, wordt later bekend gemaakt.

Groeninrichting  

In verband met de reconstructie van de Brouwerijdreef worden verschillende bomen verwijderd. Deze zijn in de loop van de jaren nauwelijks tot groei gekomen. Daarom is in de nieuwe groeninrichting gekozen voor grote plantvakken met meer groen en ruimte voor nieuwe bomen. Er worden 4 bomen gerooid die kapvergunning plichtig zijn, 45 bomen zijn niet kapvergunningplichtig. Deze vergunning is verstrekt. Nadat een ecoloog de bomen bekeken heeft, worden de bomen gekapt. Daarvoor worden 55 nieuwe bomen aangeplant. Deze bomen kunnen straks naar volwassenheid groeien. Verder worden 2 bomen verplant. 

Wateropvang  

Tegenwoordig hebben we fikse regenbuien in Nederland. Onze wegen moeten daarop toegerust zijn. Daarom wordt de Brouwerijdreef lager aangelegd. Het overtollige water blijft binnen het profiel van de weg liggen bij flinke regenval. Bij extreme buien gaat het water oppervlakkig richting de Keersop. We proberen hiermee te voorkomen dat regenwater richting de woningen gaat.

Informatie