Van 28 juli tot en met 22 augustus krijgt het verkeer op de A2/N2 Randweg Eindhoven vanwege de bouw van een tunnel te maken met ernstige verkeershinder tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide in beide richtingen. De extra reistijd kan in drukke periodes oplopen tot 60 minuten.

Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd om via de A73 en de A16 te reizen. Voor bestemmingsverkeer geldt het advies om zoveel als mogelijk op rustige momenten te reizen, of om te kiezen voor alternatief vervoer. Houd de actuele verkeersinformatie in de gaten en ga goed voorbereid op reis.   

 Aangepaste verkeerssituatie

Tijdens de werkzaamheden is er op de A2/N2 Randweg Eindhoven sprake van een aangepaste verkeerssituatie tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide, in beide richtingen. Er zijn  verschoven en minder rijstroken beschikbaar die ook nog eens smaller zijn. Daardoor geldt er ook een lagere maximumsnelheid.

 Locatie verkeershinder

A2/N2 Randweg Eindhoven tussen knooppunt Batadorp en knooppunt Leenderheide in beide richtingen
+ Donderdag 28 juli 21.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur.

Adviesroutes doorgaand verkeer

Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd om via de A73 en de A16 te reizen. Er zijn geen omleidingsroutes ingesteld omdat de A2/N2 Randweg Eindhoven wel beschikbaar blijft voor bestemmingsverkeer.

Bereikbaarheid Eindhoven Airport

Rondom knooppunt Batadorp en de N2 aansluiting (29) Eindhoven-Airport zijn enkele afsluitingen nodig waardoor er omleidingen naar Eindhoven Airport zijn:

 • Het verkeer vanuit Tilburg richting Eindhoven Airport op de A58:
  • Neem op de A58 afrit (7) Best
  • Via Erica en Spottersweg naar Eindhoven Airport
    
 • Het verkeer vanuit Eindhoven Airport richting Tilburg:
  • Via de Spotterweg en Erica naar oprit (7) Best van de A58 richting Tilburg
    
 • Verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch en Nijmegen richting Eindhoven Airport:
  • Ga ter hoogte van knooppunt Batadorp over op de A58 richting Tilburg
  • Neem op A58 afrit (7) Best 
  • Via Erica en Spottersweg naar Eindhoven Airport
    
 • ​​​​​​​Verkeer vanuit Eindhoven Airport richting ’s-Hertogenbosch:
  • ​​​​​​​​​​​​​​Via Anthony Fokkerweg en de Boschdijk naar de A2 via oprit (28) Best
  • Neem oprit (28) Best van de A2 richting ’s-Hertogenbosch
    
 •  Verkeer vanuit Maastricht, Venlo en Antwerpen (via de A67 en A2) richting Eindhoven Airport:
  • Ga ter hoogte van knooppunt De Hogt over op de A67 richting AntwerpenNeem afslag (31) Veldhoven-West van de A67
  • Via Zilvebaan, Oersebaan en Flight Forum richting Eindhoven Airport.
    
 •  Verkeer vanuit Eindhoven Airport richting Maastricht, Venlo en Antwerpen:
  • Volg de reguliere route via Anthony Fokkerweg en de N2

Werkzaamheden aan het spoor

Reizigers die de trein willen nemen, moeten ook rekening houden met extra reistijd. Tijdens de realisatie van de onderdoorgang A2/N2 in Eindhoven wordt er tussen Utrecht en Eindhoven op 2 trajecten aan het spoor gewerkt.

Tussen 14 juli en 6 augustus rijden er geen treinen tussen Culemborg en Geldermalsen(externe link). Van 9 tot 26 augustus 2022 rijden er geen treinen tussen Eindhoven en Den Bosch/Tilburg(externe link). Voor de treinreizigers wordt vervangend busvervoer ingezet.

ProRail, NS, de gemeente Eindhoven en Rijkswaterstaat hebben hierover een goede onderlinge afstemming, zodat de hinder voor de reizigers zoveel als mogelijk beperkt blijft.  

Werkzaamheden gemeente Eindhoven

Gemeente Eindhoven gaat een tunnel realiseren onder de A2/N2 om zo de bereikbaarheid te verbeteren van o.a. Eindhoven Airport Eindhoven, Brainport Industries Campus (BIC), Westfields en Flight Forum aan de westzijde én het Goederen Distributie Centrum (GDC) Acht aan de oostzijde en files te verminderen. 

Bovengenoemde verkeershinder hoort bij het gereed maken van de tunnelonderdoorgang onder de A2/N2. Tijdens de genoemde zomerperiode worden de tunnelbuizen onder de A2/N2 geschoven. 

Meer informatie over de werkzaamheden in de zomer en de nieuwe tunnelonderdoorgang van de A2/N2 vindt u op de website van Gemeente Eindhoven (eindhoven.nl/noordwest(externe link)) of op de website van Rijkswaterstaat(externe link).


Meer informatie?

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie(externe link) U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

werkzaamheden randweg eIndhoven