Maandag 30 augustus start Aannemingsmaatschappij Van Gelder dan écht met de werkzaamheden aan de Westerhovenseweg. De aannemer werkt vanaf de plek waar nu de verkeerslichten staan tot de kruising met de Brouwerijdreef. Hiertussen wordt de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gehele werkvak is weergegeven in onderstaande afbeelding .

Dit gedeelte is naar verwachting in week 42 (week van 18 oktober)  klaar. Alle panden zijn dan weer volledig bereikbaar vanaf de Mgr. Smetsstraat en N69. De 2e fase van de herinrichting (kruising Bergstraat-Brouwerijdreef ) start in week 42. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting afgerond in week 45.

Om wat voor werkzaamheden gaat het?

Als eerste worden de verhardingen van de oude weg verwijderd en de aanliggende trottoirs. Van Gelder streeft ernaar bewoners en bedrijven ’s avonds weer bij hun huizen of panden te laten parkeren. Met loopschotten kan eenieder zijn woning in. Gelijktijdig starten ook de werkzaamheden aan kabels en leidingen. De nutsbedrijven werken met name onder de trottoirs en maken enkele oversteken onder de nieuwe rijbaan door. Wanneer dit klaar is, richt de aannemer de weg in volgens het nieuwe ontwerp. De eerste fase duurt naar verwachting 8 weken. Het gehele werk is medio november klaar.

Belangrijk om te weten

Huisvuil kan op de gebruikelijke ophaaldagen worden aangeboden op het Brouwerijplein naast notaris Willems & Smeets, voor de Crocuslaan of op de Mgr. Smetsstraat. Inwoners die hulp nodig hebben, kunnen de gebiedsconciërge Herman van Grinsven vragen. Hij is herkenbaar aan het hesje van Van Gelder. Nood- en hulpdiensten zijn op de hoogte van de werkzaamheden en kunnen huizen en panden in geval van nood altijd bereiken. Omleidingsroutes voor fietsers en automobilisten zijn aangegeven met borden.

Omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden kunt u geen gebruik maken van de Westerhovenseweg. Als u richting Bergeijk, Westerhoven en Eersel gaat, dan moet u met de auto via de Tienendreef/Nieuwe Waalreseweg of de Bergstraat naar de Luikerweg en een stukje van het zuidelijke deel van de N69 richting Eersel. U kunt dan bij de nieuwe rotonde op de N397/Dommelsedijk richting Westerhoven. Er worden ook omleidingsborden geplaatst.

De tijdelijke afsluiting houdt ook in dat er 3 bushaltes tijdelijk komen te vervallen. Het gaat dan om de Westerhovenseweg, Brouwerijplein en de Bergstraat. Passagiers richting Eindhoven maken gebruik van lijn 317 en kunnen aan het Ambrosiusdal, Tienendreef of Dijkstraat opstappen.

Fietsers kunnen gebruik maken van de omleidingsroute die richting Bergeijk en Westerhoven over de Mgr. Smetsstraat gaat. Deze omleidingsroute blijft gehandhaafd tot de openstelling van de Westerhovenseweg.

Vragen?

De omgevingsmanager Margreet Tonen is dé contactpersoon voor vragen over deze werkzaamheden door Van Gelder. Zij zorgt ervoor dat eenieder zo goed mogelijk geïnformeerd is. Mochten er vragen zijn, bel 06 51 57 86 20 of stuur een e-mail: mtonen@vangelder.com (op werkdagen tussen 7.00 en 16.00 bereikbaar). Let op: William Verbij vervangt van 30 augustus tot 6 september op telefoonnummer 06 53 16 03 84.