De aannemer Van Gelder, die door de gemeente is ingeschakeld, is al een tijdje aan het werk op de Westerhovenseweg. Begin en midden november vindt de asfaltering plaats. De afronding is in zicht!

De fasering en bijbehorende planning ziet er als volgt uit:

  • Voortgang fase 1 werkzaamheden Westerhovenseweg: de werkzaamheden die onder deze fase vallen, duren nog tot eind november.
  • Fase 2: Brouwerijdreef eind november gereed. 
    Om het vrachtverkeer van én naar de brouwerij via de Bergstraat goed te begeleiden, voert de aannemer de werkzaamheden aan de Brouwerijdreef in 2 gedeelten uit. Het verkeerslicht op de Bergstraat en nabij de ingang expeditie van de Brouwerij blijft staan tot medio november. Begin en midden november worden de asfaltlagen aangebracht op de Westerhovenseweg, een stuk van de Brouwerijdreef tot en met de kruising Goudenrijderhof. De kruising met de Bergstraat is dan nog niet open.
    Vanaf begin december kan het verkeer via de Tienendreef en  Brouwerijdreef op de Westerhovenseweg komen en zo naar de rotonde van de nieuwe N69/Westparallel.

NB: Deze planning is nog onder voorbehoud. We doen er alles aan om deze data te halen, maar we zijn wel afhankelijk van het weer. Bovendien kunnen onvoorziene extra werkzaamheden ontstaan.

Belangrijk om te weten

  • Tijdelijke parkeervoorzieningen zijn aangebracht in de Crocuslaan. U kunt daar haaks parkeren op het gras. We merken dat veel mensen dit niet weten.
  • Bewoners van de Brouwerijdreef tussen de Moutlaan en het Gerstpad kunnen tot begin december lastig met de auto bij de woning komen. De Moutlaan wordt aan één zijde afgesloten. Bewoners kunnen via de andere toerit in de Brouwerijdreef bij hun woning komen.
  • Om te voorkomen dat chauffeurs het werkvak gebruiken voor doorgaand verkeer wordt de weg’s avonds aan de zijde van de nieuwe N69 en de Brouwerij volledig dichtgezet met bouwhekken. Bewoners kunnen via de Mgr. Smetsstraat hun panden bereiken.

Vragen over het project?

Heeft u vragen over de werkzaamheden van dit project? Neem dan contact op met Margreet Tonen, omgevingsmanager Van Gelder, telefoonnummer 06-51578620, op werkdagen tussen 07:00 en 16:00 uur bereikbaar. Of mailen naar: mtonen@vangelder.com.
Heeft u andere vragen, mail dan naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl. Ook voor het aanmelden van de Nieuwsbrief Dommelen-Zuid.