Op donderdag 6 juli 2023 werd de opbrengst van de Brainport Fietschallenge officieel bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in wielercafé Cyklist in Eindhoven. De 723.497 bijeen gefietste kilometers geregistreerd in de SJEES-App leverden in totaal 26.662,70 euro op. Dat bedrag is gedoneerd aan het Longfonds, waaraan alle 21 gemeenten hebben bijgedragen. In aanwezigheid van diverse vertegenwoordigers en deelnemers aan de fietschallenge werd de cheque overhandigd aan Géraud Klaassen, Partnership Manager van Longfonds en projectleider Renée Kool.

De fietschallenge was onderdeel van de mobiliteitscampagne 'Geef jezelf meer lucht, geef de regio meer lucht', die op 11 mei van start ging en 50 dagen duurde. Met behulp van de SJEES-app werden de fietskilometers automatisch geregistreerd, waardoor deelnemers enkel hoefden te trappen om geld in te zamelen voor Longfonds.

Het Longfonds is ontzettend blij met deze grote bijdrage voor onderzoek naar het voorkomen van astma bij kinderen. Hoewel de fietschallenge nu is afgelopen, blijven de campagne en de SJEES-app nog actief. Je kunt punten sparen met je fietskilometers en kans maken op mooie prijzen. Brainport Bereikbaar hoopt hiermee te bereiken dat steeds meer mensen de fiets pakken en een nieuwe mobiliteitsgewoonte ontwikkelen.