Hoogste tijd om u één overzicht te geven aan welke vier grote wegenprojecten wij in de gemeente Valkenswaard werken.

Grote rioleringsprojecten en andere urgente (kortdurende) werkzaamheden op dit moment even daargelaten. De grote wegenprojecten hebben als doel om onze kernen leefbaarder te maken. Vanwege de aanleg van de Nieuwe N69 en het Bereikbaarheidsakkoord dat we onder andere met 21 gemeenten hebben afgesproken, hebben we ons centrum opnieuw prachtig kunnen inrichten. Ook moeten wegen aangepast worden in onze gemeente door deze veranderingen.

Groen en ruimte voor betere leefbaarheid

De aangepaste wegen dragen bij aan een betere leefbaarheid en moeten tegelijkertijd zorgen voor een goede doorstroming. De nieuwe wegen worden ingericht met meer groen, beduidend meer ruimte voor fietsers en voetgangers en vrachtwagens worden geweerd uit het centrum. Het kost tijd voordat weggebruikers voortaan nieuwe routes nemen en rustiger rijden. Maar de eerste resultaten zijn zeker zichtbaar. Het centrum bruist en leeft volop. Dat is te merken tijdens prachtige evenementen zoals het Bloemencorso en de onlangs gereden Omloop. Het hart van Valkenswaard is weer van de inwoners en ondernemers. En waar hard gewerkt wordt, is helaas ook overlast. Dat proberen we zoveel mogelijk te voorkomen. We informeren elkaar en stemmen de werkzaamheden zo goed mogelijk af met verschillende partijen. 

Eén overzicht

Bovendien kunt u op https://watgebeurtervoormijndeur.nl/valkenswaard#/(externe link) zien welke wegafsluitingen er zijn in heel Valkenswaard en omgeving. Of het nu vanwege een nieuwe riolering is of wegwerkzaamheden in het centrum. Of een afsluiting op de snelweg.
Op www.watgebeurtervoormijndeur.nl/valkenswaard#(externe link) ziet u alles in één overzicht.

Bijgaand alle projecten op een rij:

Mocht u vragen hebben, mail dan naar mobiliteit@valkenswaard.nl! U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief Mobiliteit, of een van onze andere edities!

Aanmelden voor nieuwsbrief(externe link)