Vrijdag 11 november is een gloednieuw initiatief gestart in het vernieuwde Valkenswaardse centrum: Gloei. Een verlichte etalageroute door het centrum om richting de feestdagen extra sfeer te brengen. Ook de pergola is die avond onthuld. Burgemeester Ederveen en centrummanager Jef van Stratum deden officieel het licht aan tijdens de speciale koopavond. De avond was een groot succes, veel mensen bezochten de lichtstart van het centrum.

Op hetzelfde moment van de start Gloei22 is ook de traditionele feestverlichting in het centrum ontstoken. Bovendien is de nieuwe verlichting van de Nicolaaskerk aangegaan én is de splinternieuwe pergola met charme beklommen door een heuse acrobate.

Extra sfeer in het centrum

Gloei22 is een route langs 17 lichtkunstwerken in evenzoveel winkeletalages. Deze objecten zorgen samen met de traditionele feestverlichting voor extra sfeer tijdens de donkere maanden richting de feestdagen. Ook de nieuwe pergola – bij de oversteek van de Corridor – staat fraai in het licht als echte, nieuwe blikvanger van het vernieuwde centrum. De pergola zorgt voor meer groen en verbindt de Corridor met de Eindhovenseweg waardoor het winkelcentrum nog meer één compact geheel wordt.

Nicolaaskerk

Op de Markt staat de Nicolaaskerk op een nieuwe manier in het licht. Zowel de toren als de zijde van de kerk zijn voorzien van nieuwe, energiezuinige verlichting. Daarmee komt het herkenbare stukje Valkenswaard nog mooier in beeld tijdens de avonduren.