In de hele Brainportregio start op donderdag 11 mei de 50 dagen-Fietschallenge! Ook de gemeente Valkenswaard doet natuurlijk mee. Ons motto is niet voor niks FF offline in Valkenswaard. We roepen dan ook iedereen op om zo vaak mogelijk op de fiets te springen. Iedere kilometer helpt. 

Zo zorgen we samen voor meer frisse lucht voor iedereen in onze regio, van jong tot oud! Het bijzondere aan deze fietschallenge is dat alle kilometers die we bij elkaar fietsen omgevormd worden tot een donatie aan het Longfonds! Zo dragen we écht bij aan de gezondheid van onze kinderen en mensen met een longaandoening. Fietsen voor schone lucht!  
 
50 Dagen lang, tot en met 30 juni proberen zoveel mogelijk gemeenten in de regio Brainport de auto te laten staan en vaker op de fiets naar het werk te komen, te sporten, naar school te gaan, of boodschappen te doen. Gezond, leuk, duurzaam én goed voor de bereikbaarheid.  Kortom, doe mee!  

Hoe kun je meedoen? 

Download de gratis SJEES APP op je smartphone of tablet. Vul je gegevens in en de activatiecode: Valkenswaard-fietst! Kijk in de app bij Uitdagingen onder Sjees en Scoor en Fietsiconen voor meer informatie. Voor iedere kilometer die je fietst scoor je punten, in te wisselen voor loten. Je kunt zelfs prijzen winnen! Maak kans op Fitbit, cadeaukaart Decathlon t.w.v. € 75,- of Happen en trappen cadeaubon t.w.v. € 49,95. Op 6 juli is de loterij. Eind juni wordt bekend gemaakt hoeveel geld is ingezameld en hoeveel kilometers we met z’n allen in onze regio hebben afgelegd. Doel is minimaal 20.000 euro!  
 
Meer informatie: https://www.brainportbereikbaar.nl/fietsvoorlucht(externe link)

Download hier(externe link) de flyer van de fietschallenge!