De aannemer Van Gelder, die door de gemeente is ingeschakeld, is al een tijdje aan het werk op de Westerhovenseweg. Fase 2 komt in zicht. Hierover dit keer meer.

Voortgang fase 1 werkzaamheden Westerhovenseweg

Sinds maandag 30 augustus is Van Gelder bezig met de werkzaamheden op de Westerhovenseweg. De werkzaamheden in deze fase zullen nog tot 22 oktober duren. Ondertussen is er op woensdag 15 september gestart met de sanering op het Brouwerijplein. Hierdoor wordt een aantal parkeervakken opgeheven. Tijdelijke parkeervoorzieningen zijn aangebracht in de Crocuslaan. U kunt daar haaks parkeren, wist u dat? We merken dat veel mensen dit niet weten. Aansluitend worden voorbereidingen getroffen voor fase 2 van de werkzaamheden aan het Brouwerijplein en de Brouwerijdreef.

Fase 2: Brouwerijdreef

Om een goede doorstroming van het vrachtverkeer van en naar de brouwerij te houden, worden de werkzaamheden aan de Brouwerijdreef in 2 gedeelten uitgevoerd. Hiervoor wordt op de Bergstraat en nabij de ingang expeditie van de Brouwerij een verkeerslicht geplaatst. Het verkeer gaat dan om de beurt over 1 rijstrook langs de Brouwerij. Dit verkeerslicht zal vanaf maandag 11 oktober tot eind november blijven staan om het verkeer goed te begeleiden.

Belangrijk om te weten

  • Bewoners van de brouwerijdreef tussen de Moutlaan en het Gerstpad kunnen in deze periode lastig met de auto bij de woning komen. Aan deze mensen wordt gevraagd om het huisvuil aan te bieden in de buurt van het Gerstpad of de Moutlaan. De Moutlaan wordt aan één zijde afgesloten. Bewoners kunnen via de andere toerit in de Brouwerijdreef bij hun woning komen.
  • Huisvuil kan op de gebruikelijke ophaaldagen worden aangeboden op het Brouwerijplein naast notaris Willems&Smeets en voor de Crocuslaan. Heeft u hier hulp bij nodig? Neem dan contact met de gebiedsconciërge op van Van Gelder. Hij helpt u graag.
  • Bewoners worden gevraagd oud papier gedurende deze periode op te slaan. Omdat de ophaaldienst  wordt aangeboden op zaterdag via een andere organisatie kan Van Gelder daar helaas niet bij assisteren.
  • Nood- en hulpdiensten zijn op de hoogte van deze werkzaamheden en kunnen uw pand in geval van nood altijd bereiken.
  • Omleidingsroutes zijn aangegeven met borden voor zowel fietsers als automobilisten.

Precies op de hoogte zijn van de werkzaamheden? Download de Van Gelder App!

Ga op uw smartphone naar de Van Gelder Werk in Uitvoering app. Kies project Westerhovenseweg Valkenswaard.

Denk aan elkaar!

Om de woningen bereikbaar te houden moeten inwoners door het werkgebied. Let u alsjeblieft op spelende kinderen, rij stapvoets en zachtjes over het puin. Veiligheid voor alles. Heb oog voor elkaar.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden van dit project? Neem dan contact op met Margreet Tonen, omgevingsmanager Van Gelder, telefoonnummer 06-51578620, op werkdagen tussen 07.00 en 16.00 uur bereikbaar. Mailen kan uiteraard ook: mtonen@vangelder.com.

Heeft u andere vragen, mail dan naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl . Wilt u de nieuwsbrief van de gemeente ontvangen? Laat ons dat ook weten via dit e-mailadres.