Herinrichting N69 Zuid

Om de bestaande Luikerweg te koppelen aan de Nieuwe N69, is het nodig om een gedeelte van de Luikerweg tijdelijk af te sluiten voor al het autoverkeer. Dit gebeurde in het weekend van 23 – 27 april 2021.

Vanaf 27 april is de nieuwe aansluiting tussen N69 en Luikerweg in gebruik. Deze aansluiting wordt namelijk door Boskalis ingezet als tijdelijke omleidingsroute (bypass) naar de N397. Zo kan verkeer goed blijven doorstromen tijdens diverse werkzaamheden die dit jaar plaatsvinden in de regio.

  • Verkeer op de Luikerweg met bestemming Valkenswaard en vice versa rijdt dan via de rotondes Luikerweg en toe- en afrit.
  • Verkeer op de Luikerweg met bestemming Dommelen/N397 en vice versa kan gebruik maken van de Bypass Valkenswaard. Deze bypass wordt komende periode ingezet als omleidingsroute ter ontlasting van het omliggende wegennet tijdens diverse reconstructie- en ombouwwerkzaamheden die in 2021 uitgevoerd worden.
  • Ten slotte is de Victoriedijk definitief aangesloten op de nieuwe rotondes van de Luikerweg. De tijdelijke oversteek ter hoogte van de N69 is komen te vervallen.